Blog categories
Latest Comments
No comments
Blog search
Tags - Λέξεις Κλειδιά

Πικάντικο Κοτόπουλο με γιαούρτι και Κρόκο Κοζάνης

Posted on3 Years ago by
Αγαπημένα1

Πλένουμε το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε σε λεκάνη με το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για μια νύχτα. Την επόμενη μεταφέρουμε το κοτόπουλο με την μαρινάδα σε ταψί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε αρχικά σε δυνατό φούρνο για ½ ώρα και στη συνέχεια σε χαμηλότερο φούρνο για 1 ½ ώρα περίπου.

ΥΛΙΚΑ

1 μέτριο κοτόπουλο σε κομμάτια

½ κούπα ελαιόλαδο

1 κουταλάκι σκόρδο γκρανιολέ

1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο τριμ.

1 κούπα γιαούρτι

Χυμό 1 λεμονιού

½  κουταλάκι τσίλι σκόνη

1 κουταλάκι τζίντζερ τριμ.

½ κουταλάκι κρόκο κοζάνης

1 πρέζα αλάτι μπλε Περσίας

1 πρέζα λεμονοπίπερο  

Leave a Comment
Leave a Reply
Please login to post a comment.

Menu

  • ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΕΚΛΕΚΤΗΣ ΠΟIΚΙΛΙΑΣ

    Το μπαχαρικό είναι το αποξηραμένο τμήμα ενός φυτού που περιέχει αρωματικές, πικάντικες και καυστικές ουσίες. Τα μπαχαρικά προσφέρουν ιδιαίτερα μοναδικά αρώματα και εμπλουτίζουν την γεύση των τροφών που καταναλώνουμε. Τα καρυκεύματα ή μυρωδικά είναι απαραίτητα υλικά σε κάθε κουζίνα και διατίθενται σε διάφορες μορφές όπως καρπούς, σκόνη, φλούδες κλαδιών ή φύλλα. Οι χρήσεις των μπαχαρικών πέραν από τις μαγειρικές συνταγές, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν καλλυντικά, σε αρωματοθεραπείες ή σαν θεραπευτικά καθώς αρκετά από αυτά διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

    ΜΠΑΧΑΡΑΔΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟΣ

    Μπαχαράδικο Ποικιλίες

    Ο Γιώργος Φράγκος, στο «Μπαχαράδικο», έναν ιδιαίτερο χώρο με υπέροχες μυρωδιές, έχει αναρίθμητες προτάσεις, φαρμακευτικών φυτών, παρασκευασμένων και ελεγμένων από βοτανολόγους.

Create a free account to save loved items.

Είσοδος

Create a free account to use wishlists.

Είσοδος